Siirry hakuun ja työkalulinkkeihin
Siirry osion navigaatioon
Siirry päänavigaatioon

Luokkalehtikilpailu 2018 on ratkennut!

Aikakausmedia järjesti tänä keväänä muutaman vuoden tauon jälkeen luokkalehtikilpailun, ja voittajat on nyt valittu. Kilpailuun lähetettiin kymmenen lehteä: kahdeksan alakoulusarjaan, kaksi yläkoulusarjaan. Voittajien valinnassa kiinnitettiin huomiota erityisesti valitussa teemassa pysymiseen ja sen monipuoliseen käsittelyyn.

Alakoulusarjan voittaja on Kulosaaren alakoulun 4.-5.-luokkalaisten Kulis-lehti, jonka teemana on kotikaupunginosa. Teemaa käsitellään monipuolisesti alueen historiasta ja koulun kummituksista paikallisen ostarin purkamiseen. Lehdessä on käytetty eri juttutyyppejä, valokuvat ovat huolella valittuja, ja lehdessä on hyödynnetty aikakauslehdelle tyypillisiä elementtejä: kannen otsikot houkuttelevat lukemaan, ja artikkeleissa on käytetty kiinnostuksen herättäjinä nostoja eli poimintoja leipätekstistä.

Toiseksi alakoulujen sarjassa sijoittui Vistan ala-asteen 4.-luokkalaisten Harrastuslehti. Lehti pysyy hyvin teemassaan eli harrastuksissa, ja lehdessä on sekä haastatteluja että mielipidekirjoituksia, kuten kannessa luvataan. Kansi on värikäs ja houkutteleva, ja ulkoasu on muutenkin raikas ja selkeä. Piirroskuvitukset tekevät lehdestä persoonallisen näköisen.

Yläkoululaisten sarjan ykkönen on Nokian yläasteen kaveriluokan Meteoriitti-lehti. Lehden teemana on avaruus, jota lähestytään mielikuvituksellisesti. Kuvia on paljon, kannen otsikot ovat houkuttelevia ja aikakauslehdelle ominaisia, ja lehdessä on hyödynnetty juttutyyppejä erittäin monipuolisesti kuvareportaasista reseptiin.

Yläkoululaisten sarjan kakkoseksi tuli Kestilän peruskoulun 9.-luokkalaisten lehti Ihan(an) kamalat nollakakkoset. Päiväkirjamaisen lehden sisältö koostuu pääasiassa peruskoulun viimeisen lukuvuoden tapahtumista. Lehti on muhkea lukupaketti, joka sisältää pitkiä, huolellisella kielellä kirjoitettuja tekstejä. Vuoden aikaisten tapahtumien raportoinnin lisäksi lehdessä on muun muassa äidinkielen kirjoitelmia Kalevalasta ja haastattelu palomiehestä.

Molempien sarjojen voittajat saavat palkinnoksi 500 euroa, toiseksi tulleet 200 euroa. Onnittelut voittajille!

Päivitetty 29.05.2018  11:35:26


Haku ja sivuston työkalut
In English / Linkit / Ota yhteyttä / Sivukartta /

Yhteystiedot

Aikakausmedia |
Käyntiosoite: Eteläranta 10 ,
00131 Helsinki
|

Postiosoite: PL 185, 00131,Helsinki
| Sähköposti:
Puhelin: (09) 2287 7280
| |

Laskutusosoite

Facebook

Twitter
Instagram

Henkilöstön yhteystiedot
Anna palautetta

Palvelut

Aikakausmedia on aikakauslehtijulkaisijoiden yhteistyöfoorumi, jonka jäseninä ovat kaikki merkittävät aikakauslehtikustantajat Suomessa.

Mediakortit.fi
Tiedot ja monipuoliset hakumahdollisuudet noin 250 aikakauslehdestä.

Koulujen lehtitilaukset
Tilaa koulullesi aikakauslehtiä alennettuun hintaan.

Jäsenluettelo

Jäsenkustantajien ja lehtien yhteystiedot.

Jäsenextranet
Jäsenten oma palvelu sisältää muun muassa tietoa tapahtumista.

Aikakausmedia ADS Oy

Aikakauslehtien liiton omistama yritys, jonka palveluja käyttävät niin pienet kuin suuretkin aikakauslehtikustantajat.

Ilmoitusvarausjärjestelmä
Ilmoitusaineistojen välitys- ja tarkitusjärjestelmä
Mediatietojen jakelujärjestelmä

Siirry Aikakausmedia ADS Oy:n sivuille