Siirry hakuun ja työkalulinkkeihin
Siirry osion navigaatioon
Siirry päänavigaatioon

Helsinki Mission koskettava mainos vakuutti tuomarit

Juttua on editoitu 26.10.2016. VV-Auto-Groupin mainoksen suunnittelijaksi on korjattu N2 Helsingin sijaan DDB Barcelona.

Marraskuun Kuukauden aikkarimainos -kisan voittajasta ei ollut epäselvyyttä, sillä Helsinki Mission "Vapauta yksinäisyyden vangit" oli tuomareiden yksimielinen suosikki. Helsinki Missio on menestynyt mainoskilpailuissa aiemminkin, ja on esimerkiksi voittanut Vuoden aikakauslehtimainos -sarjan Aikakauslehtikilpailu Editissä vuonna 2012 mainoksella "Isona minusta tulee sekakäyttäjä". Molemmat palkitut mainokset on suunnitellut Folk Finland.

Kisan ensimmäinen kunniamaininta meni VV-Auto Groupin Audi-mainokselle, jonka suunnitteli DDB Barcelona. Mediasuunnittelusta vastasi Virta Helsinki. Tekniikan Maailmassa ilmestynyttä mainosta pidettiin hyvänä taktisen ja brändimainonnan yhdistelmänä.

Toisen kunniamaininnan sai Mandatum Lifen "Vaali vaurauttasi", jonka suunnitteli N2 Albiino ja joka julkaistiin Blue Wingsissä. Tuomarit kehuivat erityisesti abstraktin aiheen kekseliästä visualisointia. Mandatum on edellisen kerran menestynyt kisassa marraskuussa 2013.

Kilpailun tuomareita olivat creative, partner Petteri Laamo Redandbluesta, media planner Pirjo Ouanoughi IUM Helsingistä sekä markkinointipäällikkö Seppo Niemelä Lidl Suomesta.

Voittaja: Vapauta Yksinäisyyden vangit

mainostaja: Helsinki Missio
mainostoimisto: Folk Finland
julkaistu: FIT, Koti ja Keittiö, Oma Aika

 

 Tuomareiden kommentit:
" Yksinäisyys on vankila - hyvin paketoitu viesti, joka on toteutettu upeasti. Kuva täynnä yksityiskohtia. Koska kuvan mittasuhteita on liioiteltu, olisi hahmossa voinut olla selkeämpiä viitteitä henkilön iästä - katsoin ensin, että kyseessä on lapsi. Siitä huolimatta mielestäni kuukauden paras mainos."
– Petteri Laamo

"Pysäyttävä kuva. Kuvalla on pystytty vähäeleisesti kertomaan yksinäisyyden fiilis. Aikakauslehtien mainoksia katsotaan läheltä, joten tunnelma pystytään tuomaan läpi hyvin kuvalla. Hyvä otsikko. Ytimekäs teksti, jolla tuotu hyvin viesti perille."
– Pirjo Ouanoughi

"Huomiota herättävä, hyvin mietittyjä yksityiskohtia sisältävä mainos, joka saa lukijan pysähtymään ja miettimään isoa epäkohtaa yhteiskunnassamme."
– Seppo Niemelä

Kunniamaininta: Audi A4

mainostaja: VV-Auto Group/Audi
mainostoimisto
: DDB, Barcelona
mediatoimisto: Virta Helsinki
julkaistu: Tekniikan Maailmassa

 

Tuomareiden kommentit:
"Upea, erottuva, kerroksellinen kuva, jossa kojelauta mittaristoineen muodostaa myös ikään kuin auton ääriviivat. Kerroksellisuutta on myös siinä, että itse auton kuva on upotettu mittaristoon. Miehen kasvot mittariston yläpuolella terävällä katseellaan pakottaa lukijan kiinnittämään huomion mainokseen. Ilmoituksessa riittävät tiedot Audi A4:sta, hinta ym. Erittäin visuaalinen mainos, jossa monta elementtiä, mutta toteutettu hyvin ja jossa on huomioitu aikakauslehtien kyky välittää tunnelmaa ja informaatiota."
– Pirjo Ouanoughi

"Audin brändille sopiva mainos, joka viestii samalla taktisemmin uutta ominaisuutta ja pidemmän aikavälin valittua mielikuvallista linjaa. Kohderyhmälleen tehty."
– Seppo Niemelä

Kunniamaininta: Vaali vaurauttasi

mainostaja: Mandatum Life
mainostoimisto
: N2 Albiino
julkaistu: Blue Wingsissä

 

Tuomareiden kommentit:
"Hieno kuvitus melko abstraktista tuotteesta. Laittaa mielikuvituksen liikkeelle."
– Petteri Laamo

"Oivallisesti keksitty, yllättävä yhdistäminen. Sittisontiaisen lannan tilalla timantti - hieno visualisointi tylsäksi koettuun, joskin tärkeään aiheeseen. Mukana fiksulla tavalla huumoria (sittisontiainen/raha). Mainos saa lukijan huomion ja lukemaan sen tekstin.
– Pirjo OuanoughiKuukauden aikkarimainos nostaa esiin hyvää mainontaa

Kuukauden aikkarimainos -kilpailun tarkoituksena on tuoda esiin hyvää aikakauslehtimainontaa sekä inspiroida sen tekijöitä. 

Kilpailussa ovat mukana kaikki Aikakausmedian jäsenlehdissä ilmestyvät mainokset. Esiraati äänestää kuukausittain tuomariston arvioitavaksi 10 parasta mainosta. Valintaperusteena on mainosten kiinnostavuus ja uutuusarvo kohderyhmän näkökulmasta.

Tuomaristossa on kolme vaihtuvaa jäsentä, joista yksi edustaa mainostoimistoja, toinen mediatoimistoja ja kolmas mainostajia.

Ensimmäinen juttu kisasta julkaistiin M&M-lehdessä helmikuussa 2008. 

Päivitetty 26.10.2016  16:04:34
Kisan virallinen hashtag:

#kuukaudenaikkarimainos  


Aikakausmedia somessa:
» Facebook
» Twitter
» Instagram
» LinkedIn
» SlideShare


Juttu vuoden viimeisestä Kuukauden aikkarimainos -kisastailmestyy Markkinointi & Mainonnassa 15.1.2016.

Vuoden aikkarimainokset 2015 -kooste julkaistaan vuoden 2016 alussa. Mikäli haluat ennakkotilata painetun julkaisun maksutta itsellesi, laita viestiä: info@aikakausmedia.fi. Myös edellisten vuosien julkaisuja on muutamia jäljellä.


Kaikki Kuukauden aikkarimainokset -kisassa vuosina 2014 ja 2013 palkitut mainokset perusteluineen:
» Vuoden aikkarimainokset


Lisätietoa Kuukauden aikkarimainos -kilpailusta:
markkinointi- ja tutkimuspäällikkö Outi Sonkamuotka
outi.sonkamuotka@aikakausmedia.fi
puh. 040 540 1820


Haku ja sivuston työkalut
In English / Linkit / Ota yhteyttä / Sivukartta /

Yhteystiedot

Aikakausmedia |
Käyntiosoite: Eteläranta 10 ,
00131 Helsinki
|

Postiosoite: PL 185, 00131,Helsinki
| Sähköposti:
Puhelin: (09) 2287 7280
| |

Laskutusosoite

Facebook

Twitter
Instagram

Henkilöstön yhteystiedot
Anna palautetta

Palvelut

Aikakausmedia on aikakauslehtijulkaisijoiden yhteistyöfoorumi, jonka jäseninä ovat kaikki merkittävät aikakauslehtikustantajat Suomessa.

Mediakortit.fi
Tiedot ja monipuoliset hakumahdollisuudet noin 250 aikakauslehdestä.

Koulujen lehtitilaukset
Tilaa koulullesi aikakauslehtiä alennettuun hintaan.

Jäsenluettelo

Jäsenkustantajien ja lehtien yhteystiedot.

Jäsenextranet
Jäsenten oma palvelu sisältää muun muassa tietoa tapahtumista.

Aikakausmedia ADS Oy

Aikakauslehtien liiton omistama yritys, jonka palveluja käyttävät niin pienet kuin suuretkin aikakauslehtikustantajat.

Ilmoitusvarausjärjestelmä
Ilmoitusaineistojen välitys- ja tarkitusjärjestelmä
Mediatietojen jakelujärjestelmä

Siirry Aikakausmedia ADS Oy:n sivuille