Siirry hakuun ja työkalulinkkeihin
Siirry päänavigaatioon

10.04.2013

Suomen Luonto on Vuoden 2012 kansikisan voittaja

Aikakausmedian yleisöäänestyksen voittaja on Suomen Luonto 2/2012, jonka kannessa töyhtötiainen ottaa lukijaan katsekontaktin. Utelias lintu on lennähtänyt katsomaan, kuka sen metsään on tullut vierailemaan. Kannessa on Heikki Willamon mustavalkoinen otos tiaisesta. Se on samalla linnun muotokuva, henkilökuva parhaasta päästä.

Aikakauslehtikilpailu Editin sarjaan Vuoden 2012 aikakauslehden kansi saapui yhteensä 94 ehdotusta. Esiraati valitsi näistä 20 yleisöäänestykseen, ja kokonaisäänimäärä kansille oli lähes 8 500.

Suomen Luonto keräsi ääniä 1463. Seuraaviksi suosituimmat kannet olivat Linnut 2/2012, jonka äänimäärä oli 998 sekä Image 6-7/2013 äänimäärällä 905.

Kaikki kilpailun kannet saivat omat kannattajajoukot. Nyt toisen kerran järjestetyssä yleisöäänestyksessä olivat mukana lehdet :
Apteekkarilehti, Blue1 Dream, FIM, Ilmailu, Image, Improbatur, Lapsen Maailma, Linnut, Maailman Kuvalehti, Metallitekniikka, Photo Raw, Poromies, Suomen Luonto, Talentia-lehti, Talouselämä, Tiede, Trendi, Vihreä Lanka, Viini ja Ylioppilaslehti.

Ammattilaisten kunniamaininta Vihreälle Langalle

Aikakauslehtikilpailu Editiin kuului tänä vuonna myös ammattilaisten antama kunniamaininta yhdelle ehdolla olleista 20 kannesta. Kunniamaininnan sai Vihreä Lanka 3/2012, jonka kannessa ovat 'ihanat kevätuutuudet tien poskesta' eli muotia auton alle jääneistä eläimistä.

Tuomaristo toteaa, että kansi hätkähdyttää sanomallaan, joka ei välttämättä aukea ensi silmäyksellä. Lukijalle annetaan mahdollisuus wow! -faktoriin. Vahva 'muotikuva' on saanut tarvittavan tilan, ja kannessa on luotettu rohkeasti visuaaliseen journalismiin sekä yhden juttuaiheen voimaan.

Tuomaristoon kuuluivat lehtori Tuomas Aatola, Metropolia Ammattikorkeakoulu; lehtori Harald Arnkil, Aalto-yliopisto, Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu, visuaalinen journalisti Lasse Rantanen, Lassenviiva Oy, vastaava toimittaja Riitta Säteri, Viestintätoimisto Deski Oy ja puheenjohtajana viestintäpäällikkö Heli Häivälä, Aikakausmedia.

Aikakausmediaan kuuluvat kaikki merkittävät aikakauslehtikustantajat Suomessa. Yhteisöön kuuluu yli 280 suomalaista tai Suomessa toimivaa aikakauslehtikustantajaa ja -julkaisijaa, jotka julkaisevat yhteensä lähes 530 aikakauslehteä tai verkkojulkaisua. Edustettuina ovat yleisölehtien, ammatti- ja järjestölehtien sekä asiakaslehtien kustantajat.

 

 

« Takaisin listaan

Suomen Luonto 2/2012

» Kolme eniten ääniä saanutta kantta

Kansikilpailun yleisöäänestyksen palkinnon voitti
Anneli Ala-Äijälä, Panttila.

 

Ammattilaisten kunniamaininta

Vihreä Lanka 3/2012

 

Lisätietoja kansikilpailusta:

viestintäpäällikkö Heli Häivälä, Aikakausmedia,
p. 050 520 4499

»  Kuvat lehdistökäyttöön

» Toimituksellisten sarjojen muut voittajat

» Mainonnallisten sarjojen voittajat

 

 


Haku ja sivuston työkalut
In English / Linkit / Ota yhteyttä / Sivukartta /

Yhteystiedot

Aikakausmedia |
Käyntiosoite: Eteläranta 10 ,
00131 Helsinki
|

Postiosoite: PL 185, 00131,Helsinki
| Sähköposti:
Puhelin: (09) 2287 7280
| |

Laskutusosoite

Facebook

Twitter
Instagram

Henkilöstön yhteystiedot
Anna palautetta

Palvelut

Aikakausmedia on aikakauslehtijulkaisijoiden yhteistyöfoorumi, jonka jäseninä ovat kaikki merkittävät aikakauslehtikustantajat Suomessa.

Mediakortit.fi
Tiedot ja monipuoliset hakumahdollisuudet noin 250 aikakauslehdestä.

Koulujen lehtitilaukset
Tilaa koulullesi aikakauslehtiä alennettuun hintaan.

Jäsenluettelo

Jäsenkustantajien ja lehtien yhteystiedot.

Jäsenextranet
Jäsenten oma palvelu sisältää muun muassa tietoa tapahtumista.

Aikakausmedia ADS Oy

Aikakauslehtien liiton omistama yritys, jonka palveluja käyttävät niin pienet kuin suuretkin aikakauslehtikustantajat.

Ilmoitusvarausjärjestelmä
Ilmoitusaineistojen välitys- ja tarkitusjärjestelmä
Mediatietojen jakelujärjestelmä

Siirry Aikakausmedia ADS Oy:n sivuille