Siirry hakuun ja työkalulinkkeihin
Siirry päänavigaatioon

18.09.2014

Adam-tutkimus antoi hyvän arvosanan ammatti- ja järjestölehdille

Aikakausmedian julkistama tutkimus osoittaa, että kahdeksan kymmenestä ammatti- tai järjestölehden lukijasta pitää lehteään luotettavana ja ajankohtaisena asiantuntijana. Lehti on paitsi tärkeä ammattitiedon lähde niin myös järjestöön kuuluvien yhdysside. Tutkimukseen vastanneista 5500 lukijasta yli 90 prosenttia lukee lehden jokaisen numeron.


Ammatti- ja järjestölehtiä koskevassa Adam-tutkimuksessa oli mukana 26 erityyppistä lehteä, jotka kuuluvat Aikakausmediaan. Adam-tutkimus selvittää lehden lukemistapoja sekä artikkelien ja mainosten kiinnostavuutta. Yhteensä 5500 lukijaa kertoi syksyn 2013 ja kevään 2014 aikana mielipiteensä omasta ammatti- ja järjestölehdestään. Tutkimus tehtiin internet-kyselynä pääosin keväällä 2014. Tutkimuksen toimeksiantajana oli Aikakausmedia, ja sen toteutti Innolink Research Oy.

Kyselyyn vastanneilla on kiinteä suhde lehteensä, sillä lähes 60 prosenttia on ollut oman liittonsa tai järjestönsä lehden lukija yli 5 vuotta. Ammatti- ja järjestölehti tulee 84 prosentille vastaajista kotiin kannettuna ja lehden lukemiseen käytetään runsaasti aikaa. Lähes puolet lukijoista kertoi käyttävänsä aikaa yli tunnin lehtensä lukemiseen. Keskimääräinen lukuaika on 45 minuuttia.

"Ainoa lehti, jonka luen kannesta kanteen. Säilytän myös kaikki numerot hakuteoksina."

Mieluiten paperilla

Adam-kyselyn mukaan vain 10 prosenttia lukijoista haluaisi vaihtaa painetun lehden sähköiseen. Lopuista 90 prosentista noin kolmannes arvostaa kuitenkin sähköisen sisällön tuomaa lisäarvoa painetun rinnalla.

-  Suomessa on osattu verkostoitua jo kauan ennen netin tuloa. Saman koulutuksen, ammatin tai harrastuksen hankkineet pitävät yhtä. Suomi onkin yhdistysten, liittojen ja järjestöjen luvattu maa. Kansainvälisesti ainutlaatuisessa verkostossa on mukana satojatuhansia ammatti-ihmisiä, toteaa markkinointi- ja tutkimusjohtaja Saara Itävuo Aikakausmediasta.

"Vaikka tietoa on tarjolla netissä, lehti tuo kaiken tiedon konkreettisemmin lähelle lukijaa. Emme useinkaan kerää meille tärkeää tietoa satoja liuskoja netistä, koska saamme ne kätevästi näin koosteena".

Adam-tutkimuksessa olivat mukana seuraavat ammatti- ja järjestölehdet:
Advokaatti, Aivoitus, Ketju, Kirjastolehti, Kotipuutarha, Locus, Martat, Näkyvä Nainen, Opettaja, Partio, Pelastustieto, Pikkuväki, PUU-lehti, Puutarha&Kauppa, Reserviläinen, Secretarius, Sotilaskoti, Suomen Autolehti, Suomen Lääkärilehti, Taloustaito, TEK-tekniikan akateemiset, Tilisanomat, Työ Terveys Turvallisuus -lehti, Ulkopolitiikka, Viherympäristö sekä YTY.

Lainaukset sitaateissa on poimittu kyselyn avovastauksista.

» Adam Ammatti- ja järjestölehtien tutkimuskokonaisuus 2014

 

« Takaisin listaan

Lisätietoja:

Markkinointi- ja tutkimusjohtaja Saara Itävuo, Aikakausmedia,
p. 040 513 2210

Haku ja sivuston työkalut
In English / Linkit / Ota yhteyttä / Sivukartta /

Yhteystiedot

Aikakausmedia |
Käyntiosoite: Eteläranta 10 ,
00131 Helsinki
|

Postiosoite: PL 185, 00131,Helsinki
| Sähköposti:
Puhelin: (09) 2287 7280
| |

Laskutusosoite

Facebook

Twitter
Instagram

Henkilöstön yhteystiedot
Anna palautetta

Palvelut

Aikakausmedia on aikakauslehtijulkaisijoiden yhteistyöfoorumi, jonka jäseninä ovat kaikki merkittävät aikakauslehtikustantajat Suomessa.

Mediakortit.fi
Tiedot ja monipuoliset hakumahdollisuudet noin 250 aikakauslehdestä.

Koulujen lehtitilaukset
Tilaa koulullesi aikakauslehtiä alennettuun hintaan.

Jäsenluettelo

Jäsenkustantajien ja lehtien yhteystiedot.

Jäsenextranet
Jäsenten oma palvelu sisältää muun muassa tietoa tapahtumista.

Aikakausmedia ADS Oy

Aikakauslehtien liiton omistama yritys, jonka palveluja käyttävät niin pienet kuin suuretkin aikakauslehtikustantajat.

Ilmoitusvarausjärjestelmä
Ilmoitusaineistojen välitys- ja tarkitusjärjestelmä
Mediatietojen jakelujärjestelmä

Siirry Aikakausmedia ADS Oy:n sivuille